Veilig op internet

We bevinden ons steeds vaker op internet. Dat kan ook risico’s met zich meebrengen, omdat een computer, tablet of smartphone regelmatig in aanraking komt met virussen en andere internetgevaren. Om veilig te internetten is het belangrijk dat u weet wat de risico’s zijn. Experteam helpt u graag om problemen te voorkomen.

Praktische Veilig Online tips

Op deze pagina’s kunt u een aantal praktische tips lezen om veilig en zorgeloos te internetten:

Meld misbruik, zoals het ontvangen van spamberichten, bij het KPN Abuse Team via abuse@kpnmail.nl. Kijk op rijksoverheid.nl wat u nog meer kunt doen als u vermoedt dat u slachtoffer bent van identiteitsfraude.

Hulp nodig met uw beveiliging?

Maak een afspraak met een Expert

Kunt u vakkundige hulp gebruiken om veilig uw computer, laptop of tablet online te gebruiken? Bel voor een afspraak naar onze Servicedesk via 0800-0471. U kunt ook direct online een afspraak maken, klik daarvoor op de knop ‘Boek een expert’.

Nederlandse computers veiligste van Europa

Nederlanders hebben vergeleken met andere Europeanen het minst last van computervirussen. Volgens recent onderzoek blijken zes op de honderd Nederlandse computergebruikers in 2015 door malware getroffen te zijn, terwijl het gemiddelde van Europa op 21% lag. Zo’n 11% van de Nederlanders heeft vorig jaar één of meer veiligheidsincidenten meegemaakt, zoals virussen of privacy-schending. De helft van de Nederlanders zou zich zorgen maken over de veiligheid op internet, en is daarom bijvoorbeeld voorzichtig met online winkelen of bankieren.

Bron: Europese statistiekbureau Eurostat en CBS