Haal het maximale uit uw computer

Iedere gebruiker van een computer of laptop ervaart na verloop van tijd dat het apparaat minder snel werkt of minder aan kan. Niets is zo vervelend als software of uw computer u in de steek laat. Deze tips kunnen zorgen voor snelheidswinst:

Plaats een SSD met korting

Een goede manier om de snelheid van uw computer te verhogen, is door een Solid State Drive (SSD) in te bouwen. Hierdoor start zowel het apparaat als de programma’s aanzienlijk sneller op. Ongeacht de snelheid van de hardware in uw computer of laptop.

Andere tips

  • Cookies en tijdelijke bestanden verwijderen
    Cookies en tijdelijke internetbestanden nemen geheugen in beslag wat kan resulteren in een trage computer. Deze bestanden kunt u verwijderen bij de instellingen van uw browser.
  • Maak uw computer stofvrij
    Maak twee keer per jaar de ventilatoren van uw computer schoon, zodat er meer koude lucht kan bijkomen om de warme lucht die de processor aanmaakt weer uit te blazen. Hiermee voorkomt u oververhitting.
  • Besturingssysteem her-installeren of upgraden
    Het opnieuw installeren of upgraden van uw besturingssysteem kan de snelheid van het opstarten van uw computer ook verbeteren. Mits de computer of het besturingssysteem niet sterk verouderd is. Voordat u een (her)installatie gaat doen, raden we aan om eerst een back-up van uw persoonlijke bestanden te maken. Zoals e-mails, foto’s en filmpjes.

Preventieve onderhoudsbeurt

Maak een afspraak

Kunt u professionele hulp gebruiken om uw computer of laptop sneller te maken? Een expert geeft uw apparatuur graag een servicebeurt waarbij alle onderdelen van uw computer of laptop nagelopen worden. Om maximaal uw apparatuur te blijven gebruiken is het raadzaam om minstens één keer per jaar zo’n servicebeurt uit te laten voeren. De expert voert de servicebeurt gewoon bij u thuis, of op uw werk, in ongeveer 60-90 minuten uit. Bel voor hulp bij een trage computer naar 0800-0471 of klik op ‘boek een expert’.