Facebookvirus verspreidt zich razendsnel

Een nieuw Facebookvirus is al bij zeker 800.000 mensen opgedoken. De kwaadaardige software wordt verspreid via de Messenger-app voor Android. Gebruikers krijgen van een vriend een bericht met daarin een link naar een video. Het afspelen van dit bestand zorgt voor besmetting. Gelukkig kunt u met een simpele instelling voorkomen dat u slachtoffer wordt.

Hoe werkt het virus?

De gebruiker krijgt een berichtje met een link genaamd: “video.html”. Door op de link te klikken zou er een grappig filmpje te zien zijn. Om het filmpje te bekijken wordt gevraagd om bepaalde instellingen voor Google Chrome te installeren. Doe dit niet! Daarmee installeert u het virus. Met een geïnfecteerde telefoon kan de kwaadaardige software bijvoorbeeld dure sms-berichten versturen naar premiumnummers.

Hoe voorkomt u infectie

Installeer geen apps buiten de legitieme appstores. De Android-store werkt namelijk met internetveiligheidssoftware om haar apps te scannen op virussen, malware en spyware. Wanneer u buiten de legitieme appstore apps download, loopt u risico om het Facebookvirus te krijgen. In de standaardinstellingen van Android is aangegeven dat apps niet automatisch gedownload mogen worden. We raden aan om deze instellingen niet te wijzigen.

Ik ben al geïnfecteerd;

Heeft u aanwijzingen ontdekt dat uw computer, smartphone of tablet geïnfecteerd is met het Facebookvirus? Schakel dan de hulp in van een expert om het virus te verwijderen en mogelijke schade te voorkomen of anders te beperken. Het is daarnaast aan te raden om uw wachtwoord van Facebook te wijzigen en om in uw accountinstellingen te wijzigen dat apps toegang hebben tot uw gegevens.

Hulp nodig met een virus?

Maak een afspraak met een expert

Bel gratis voor een afspraak naar 0800 0471 of maak direct online een afspraak, klik daarvoor op de knop ‘Boek een expert’.