Vanaf 12 januari 2016 stopt Microsoft met het ondersteunen van bepaalde verouderde versies van Internet Explorer. De browsers van oudere versies van Internet Explorer bevat namelijk software die niet meer voldoen aan de eisen van vandaag de dag. Daarom stopt Microsoft met het geven van updates voor het programma en worden nieuwe veiligheidsproblemen ook niet meer opgelost. Om veiligheidsrisico’s te voorkomen is het voor gebruikers verstandig om Internet Explorer te actualiseren naar een nieuwere versie.

Nieuwere versies van Internet Explorer

Welke browserversie nog ondersteund wordt, hangt af van de Windows versie die u gebruikt. Voor Windows 7 en 8.1 gebruikers is Internet Explorer 11 de laatste versie. Voor gebruikers van Windows 10 is dat ook Internet Explorer 11, of Microsoft Edge die standaard als browser is ingesteld. Voor gebruikers van Windows Vista is dat Internet Explorer 9.

Versie van Internet Explorer opzoeken

Wilt u controleren of u de meest recente versie van Internet Explorer op uw computer heeft staan? Open dan de webbrowser. Klik vervolgens in het menu ‘Help’ het pictogram aan met het vraagteken, of klik rechts bovenin op het tandwiel. Klik dan op ‘Over Internet Explorer’. Gebruikt u een verouderde versie? Dan geeft Windows update automatisch een melding dat er een nieuwe versie beschikbaar is. Als u Windows Updates hebt uitgezet, dan kunt u ook handmatig een nieuwe versie installeren via microsoft.com.

Ondersteuning nodig?

Maak een afspraak

Kunt u hulp gebruiken bij het actualiseren van uw internetbrowser? Of wilt u laten nagaan of uw computer beschermd is tegen actuele risico’s? Bel dan voor een afspraak met een expert naar onze Servicedesk via het gratis telefoonnummer 0800-0471 of klik op ‘boek een expert’. De experts van Experteam helpen u graag met Microsoft producten.