Ondernemen in de cloud

Vaste kantoortijden zijn verleden tijd. Slimme software applicaties en technologie maken het overbodig om de hele dag met collega’s in 1 ruimte te zitten om effectief samen te werken. Wel stelt het werkgevers voor de uitdaging dit goed te faciliteren. Lees onze cloudtips voor een gesmeerd lopend bedrijf:

Cloudtips

Tip 1: Slim opslaan
Een document delen via de e-mail of via een USB stick, of het lokaal bewaren van documenten is niet meer van deze tijd. Documenten in de cloud opslaan is de oplossing. Of u nu thuis, op kantoor of onderweg bent; u kunt altijd en overal bij uw data. Dat scheelt tijd, geld en frustratie.

Tip 2: Wel zo veilig
De opslag van data in de cloud (op een externe server) is vaak vele malen veiliger dan het beheer in eigen huis, aangezien datacenters streng zijn beveiligd en voorzieningen hebben bij stroomuitval. Cloud-opslag zorgt er daarnaast voor dat uw informatie onbeschadigd blijft na bijvoorbeeld diefstal, brand of als uw computer crasht. Lees meer over internetbeveiliging

Tip 2: Soepele samenwerking
De onderlinge samenwerking van werknemers kan aanzienlijk gemakkelijker verlopen als bestanden via de cloud worden gedeeld. Zo hebben werknemers altijd veilig toegang tot de bedrijfsdata en kunnen ze overal werken. Bovendien kan een document onderling gedeeld en bewerkt worden, ook met bijvoorbeeld klanten of leveranciers. Lees over populaire clouddiensten

Tip 3: Online vergaderen
Met videobellen of videoconferencing kunnen medewerkers gemakkelijk op afstand met elkaar vergaderen of tijdens een videogesprek samen aan een document werken. Bijvoorbeeld via Skype voor Bedrijven. Via het bijbehorende chat-programma ziet u direct wie er online is om een vraag aan te stellen.

Advies van een Expert

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over hoe uw organisatie productiever wordt door in de cloud te gaan? Bel voor een afspraak met een expert naar onze Servicedesk via het gratis telefoonnummer 0800-0471. U kunt bij een expert ook terecht voor de aanschaf van bijvoorbeeld Office 365-, Back-up Online- of een Internet Veiligheidspakket van KPN.