Gebruikers van Windows XP lopen onnodig risico

Microsoft is in april 2014 gestopt met de ondersteuning van Windows XP. Sindsdien worden kwetsbare plekken in het besturingssysteem niet meer aangepakt. Draait uw computer nog op Windows XP? Dan loopt u onnodig risico. Want er zijn diverse alternatieven.

Kwetsbaar voor kwaadwillende

Zonder ondersteuning van Microsoft komen er geen updates meer voor standaard meegeleverde software zoals ‘Internet Explorer’, Mozilla Firefox, Google Chrome en ‘Microsoft Security Essentials’. Uw systeem is hierdoor een interessant doelwit voor criminelen. Het is dan ook niet verstandig om te gaan internetbankieren met een Windows 10 computer, om te voorkomen dat kwaadwillende het bankverkeer onderscheppen en aanpassen. Het beste kunt u kiezen voor een oplossing waarmee u uw computer wel veilig kunt gebruiken:

Stap over op nieuwere Windows

Dit is dus hét moment voor een nieuwe versie van Windows. Na Windows XP zijn de volgende nieuwere versies beschikbaar gekomen: Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. Kunt u advies gebruiken bij de keuze van een nieuwe Windows versie? Schakel dan de hulp in van een expert.

Vervang de computer

Blijkt uw verouderde computer niet over de juiste systeemeisen te beschikken om over te stappen op een nieuwe Windows versie? Dan is het aan te raden om de computer te vervangen. Daar wordt standaard een nieuwe Windows versie bij geleverd. Een expert helpt u graag bij de keuze voor een nieuwe computer of laptop die bij uw wensen past.

Maak een afspraak

Met een expert bij u in de buurt

Wilt u meer weten over de End of Support van Windows XP? Of wilt u advies of hulp bij Microsoft producten? Schakel dan de deskundige hulp in van een expert bij u in de buurt. Bel voor een afspraak naar 0800 0471 of klik op ‘Boek een expert.’

Check of uw computer op Windows XP draait

Om er achter te komen op welk besturingssysteem uw computer draait, heeft Microsoft een eenvoudige test ontwikkeld. Hiermee ziet u binnen een seconde of uw PC op Windows XP draait. Klik hier voor de test.

Waarom is de ondersteuning gestopt?

Windows XP is nu ongeveer 15 jaar oud en sinds die tijd is ons computergebruik drastisch veranderd. Toen Windows XP uitkwam, waren er nog geen smartphones en waren we amper online. Nu zijn Touch en apps de norm en bankieren we via internet. Door al deze veranderingen en nieuwe ontwikkelingen was het niet langer mogelijk om Windows XP up-to-date te houden. Daarom heeft Microsoft de onderhoudsupdates voor dit besturingssysteem stop gezet.